Zonnepanelen subsidies

Hoewel zonnepanelen op den duur natuurlijk wel hun geld opbrengen, is het toch altijd handig om te weten of er ook geen subsidie voor zonnepanelen is. De subsidie op zonnepanelen vanuit de Rijksoverheid is gestopt. Wel zijn er aan aantal andere regelingen die het laten plaatsen van zonnepanelen nog interessanter maken.

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om een extra voordelige lening voor zonnepanelen af te sluiten. Je kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% moet je investeren in andere energiebesparende maatregelen. Er is ook een maximumbedrag voor de Energiebespaarlening vastgesteld, dat is € 25.000.

BTW terugvragen

Daarnaast is het ook mogelijk om de BTW terug te vragen. Dat kan, als je al eerder zonnepanelen hebt gekocht, zelfs met terugwerkende kracht. Uiteraard moet je wel middels een factuur aan kunnen tonen dat je daadwerkelijk BTW voor je zonnepanelen hebt betaald. Tot voor kort was het nogal een gedoe om de voor zonnepanelen betaalde BTW terug te krijgen. Omdat je ook energie aan het net terug levert beschouwde de Belastingdienst je namelijk automatisch als ondernemer en kreeg je steeds weer een nieuwe BTW-aangifte. Dat is gelukkig afgeschaft. In dit artikel wordt omschreven hoe dat allemaal zit. Kijk dan ook gelijk naar het PDF-document met aanvullende uitleg, dat daar wordt genoemd.

Subsidie via gemeente

De landelijke subsidieregeling is weliswaar gestopt maar er zijn ook diverse gemeenten die er een eigen subsidieregeling op na houden. Daar zit ook vaak een subsidie voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen bij. Het is te ingewikkeld om dat per gemeente te omschrijven. Bovendien kan de situatie ieder moment veranderen. Daarom verwijzen wij je naar de website subsidiewijzer.nl. Daar kun je eenvoudig je woonplaats invullen zien welke subsidies er in jouw gemeente van toepassing zijn.

Overheid subsidie

Geef een reactie

SaveOnEnergy

Cobbenhagenstraat 11 Unit A
2288 ET Rijswijk
Telefoon: 085 - 002 77 35
Website: www.saveonenergy.nl
Email: info@saveonenergy.nl

Maps

Like ons op Facebook

Facebook like button