Zonnepanelen Reinigen

Hoewel vaak wordt gezegd dat zonnepanelen zelfreinigend zijn, is dit slechts den dele waar. De aanslag door regen en het vuil in de lucht zorgt toch altijd voor een lichte verontreiniging. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat zonnepanelen die jaarlijks worden schoongemaakt, een 3% hoger rendement hebben.

Reinigen in het vroege voorjaar

Omdat een solar-installatie in de zomermaanden de meeste elektriciteit opwekt, is het vooral dan belangrijk om te zorgen dat ze schoon zijn. Daarom zijn de maanden maar en april de meest geschikte periode om zonnepanelen te laten reinigen. Dan zijn de panelen gedurende de maanden met de meeste zonne-uren het schoonst, wat uiteindelijk het meeste rendement oplevert. Het reinigen van zonnepanelen lijkt eenvoudig maar is lang niet voor iedereen weggelegd. Er moet gebruik gemaakt worden van de goede materialen en middelen, bovendien speelt de veiligheid ook een rol. De panelen staan vaak hoog op een dak, bovendien is het wassen van een object dat elektriciteit opwekt iets wat beter door een vakman kan worden uitgevoerd.

Controle

Als we toch bezig zijn om de zonnepanelen te reinigen, is het wel zo handig als we ook direct een controlebeurt uitvoeren. Daarbij worden de panelen en omvormer op een correcte werking gecontroleerd en gekeken of de constructie en elektrische installatie nog aan de eisen voldoet.

Afspraak maken

Wil je ook jouw zonnepanelen laten reinigen en controleren? Neem dan contact met ons op via 085 002 77 35 voor een afspraak. Dan zijn jouw zonnepanelen komende zomer weer blinkend schoon en in topconditie.

SaveOnEnergy

Cobbenhagenstraat 11 Unit A
2288 ET Rijswijk
Telefoon: 085 - 002 77 35
Website: www.saveonenergy.nl
Email: info@saveonenergy.nl

Maps

Like ons op Facebook

Facebook like button