Zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen is werk voor specialisten. Het gaat namelijk veel verder dan zomaar een aantal panelen op een dak plaatsen. Het vereist dan ook de nodige vakkennis en een goede voorbereiding.

Legplan

Er moet onder meer gekeken worden welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor de omstandigheden. Daarbij dient er rekening te worden gehouden met factoren als zonligging, schaduw, de constructie van het dak en nog veel meer. Ook moet er worden onderzocht in hoeverre er bouwkundige of constructieve uitdagingen zijn met betrekking tot het plaatsen van de zonnepanelen. Pas als al die gegevens bekend zijn, kan er een goed legplan voor de zonnepanelen worden gemaakt. Ook is het mogelijk dat er eerst een bouwvergunning voor het plaatsen van de zonnepanelen moet worden aangevraagd, of dat de plaatsing bij de gemeente gemeld moet worden.

De juiste panelen

Er zijn ontzettend veel verschillende zonnepanelen verkrijgbaar. Niet alle panelen zijn voor iedere situatie geschikt. Sommige panelen zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen bijvoorbeeld zoutaanslag als ze in de buurt van de zee moeten worden geplaatst. Daarnaast is het ook van belang dat de panelen qua afmetingen goed in te passen zijn op het dak of de constructie waar ze moeten worden geplaatst. Uiteraard speelt ook het rendement, in combinatie met de aanschafprijs, een grote rol. Wij hebben een ruime ervaring op dit gebied en kunnen daarom een goed onderbouwd advies geven over de te gebruiken zonnepanelen.

Correcte plaatsing

De correcte plaatsing van zonnepanelen is van groot belang. Niet alleen omdat ze alleen dan de verwachte energie leveren, maar ook omdat de constructie waarmee ze geplaatst worden niet altijd even gelijk is. Ieder dak is weer anders zodat iedere solar-installatie ook weer anders is. De hellingshoeken van de daken verschillen, de afmetingen verschillen en bouwkundig zijn er uiteraard ook altijd grote verschillen. Onze specialisten hebben de kennis als de ervaring om, ongeacht de omstandigheden, een goed legplan te maken en de zonnepanelen vakkundig te plaatsen en aan te sluiten.

Aansluiten

De zonnepanelen moeten niet alleen worden geplaatst, maar ook op de groepenkast worden aangesloten. De door de zonnepanelen opgewekte elektriciteit kan niet zomaar worden aangesloten. Deze moet eerst door een omvormer worden omgezet naar de spanning zoals die ook uit het elektriciteitsnet komt. Deze omvormer moet ergens worden geplaatst waar er voldoende ventilatie is om oververhitting te voorkomen. In de meeste gevallen moeten wij een aparte groep in de meterkast installeren, waar we de omvormer op aansluiten. Als er sprake is van een verouderde groepenkast, raden wij aan om die meteen te vernieuwen. Ook kijken wij of de aanwezige energiemeter geschikt is om energie terug te leveren zodat er zo nodig een geschikte meter bij de netbeheerder kan worden aangevraagd. Verder kan het zijn dat er nog wat andere werkzaamheden aan de elektrische installatie moeten worden uitgevoerd, ook die kunnen wij verzorgen.

Vrijblijvend voorstel

Zoals je leest, is het plaatsen van zonnepanelen echt vakwerk. Een vak, dat wij tot in de details beheersen. Als specialist op het gebied van duurzame energie kunnen wij jou een goed advies geven

SaveOnEnergy

Cobbenhagenstraat 11 Unit A
2288 ET Rijswijk
Telefoon: 085 - 002 77 35
Website: www.saveonenergy.nl
Email: info@saveonenergy.nl

Maps

Like ons op Facebook

Facebook like button