Zonneboiler plaatsen

Door het plaatsen van een zonneboiler kun er een heleboel energie worden bespaard. Meestal kan er door een zonneboiler bijna de helft van de energie die voor warm water nodig is, worden bespaard. De zonneboiler bestaat uit een zonnecollector die op het dak van de woning wordt geplaatst en een voorraadvat dat vlak bij de collector op zolder wordt geplaatst. De collector vangt de warmte op en verwarmt via een leiding het water in het voorraadvat. Dat zorgt niet alleen voor een besparing op de stookkosten maar is ook beter voor het milieu. De zonneboiler zorgt ook voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Het water uit de zonneboiler kan worden gebruikt om mee te douchen en als tapwater voor de huishouding.

Besparing

Een huishouden met 4 personen kan door het gebruik van een zonneboiler jaarlijks ongeveer 175 m3 besparen. Gezien de alsmaar stijgende energieprijzen is het dan een fijn gevoel dat het water voor het grootste deel geheel gratis door de zon wordt verwarmd.

In combinatie met CV of warmtepomp

Als het water in het voorraadvat nog niet warm genoeg is, dan wordt het via de CV-ketel of warmtepomp geleid waardoor het wordt naverwarmd en zo op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Een zonneboiler kan in de zomermaanden bijna al het warme water voor een huishouden leveren. Dat lukt niet in de koude wintermaanden. In dat geval wordt het meeste warme water verzorgd door de combiketel of door een warmtepomp. Als deze warmtepomp door zonnepanelen wordt gevoed, is de besparing uiteraard nog groter.

Andere zonneboilers

Er zijn naast het populairste model dat we hierboven beschrijven nog meer modellen. Zo is er ook een compacte zonneboiler, waarin het voorraadvat in de zonnecollector is gemonteerd. Daarnaast zijn er ook zonneboilers die ook kunnen worden gebruikt voor de verwarming van de woning.

Ook een zonneboiler laten plaatsen?

Wil je ook energie besparen en een bijdrage aan het milieu leveren door een zonneboiler te laten plaatsen? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een zonneboiler, de kosten en de eventuele subsidie. Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij samen kunnen kijken hoe jij de meeste energie kunt besparen.

SaveOnEnergy

Cobbenhagenstraat 11 Unit A
2288 ET Rijswijk
Telefoon: 085 - 002 77 35
Website: www.saveonenergy.nl
Email: info@saveonenergy.nl

Maps

Like ons op Facebook

Facebook like button