Warmtepomp

Over afzienbare tijd moeten alle Nederlandse huishoudens helemaal ‘van het gas af’ zijn. Dat wil zeggen dat we geen gebruik meer maken van gas om ons huis te verwarmen en om voor warm water te zorgen. We moeten onze huizen dan op een andere manier gaan verwarmen. De verwachting is dat een groot deel van de huizen in Nederland dan door een warmtepomp zal worden verwarmd. In de meeste gevallen, en met name de nieuwbouwwoningen, zal er een volledig elektrische warmtepomp worden toegepast. In bestaande woningen zal er in veel gevallen worden gekozen voor een hybride warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp kan alles wat de huidige CV-combiketel doet: het huis verwarmen en voor warm water zorgen. Zo’n warmtepomp werkt op stroom en haalt de benodigde warmte uit de lucht, grondwater of bodem en zet dat om naar een bruikbare temperatuur. Omdat een warmtepomp ook een voorraadvat voor warm water heeft, is hij wat groter dan een normale combiketel op gas. Een volledige warmtepomp is ongeveer zo groot als een koelvriescombinatie.

Duurzamer

Omdat een warmtepomp maar heel weinig elektriciteit nodig heeft om veel warmte naar binnen te pompen, is een volledig elektrische warmtepomp doet alles een stuk duurzamer dan de ouderwetse CV-ketel. Daardoor kan de CO2-uitstoot voor het verwarmen van een huis tot wel 50% dalen. Een volledig elektrische warmtepomp is dan ook ideaal om een huis klimaatbewust om te bouwen naar ‘all electric’.

Zonnepanelen

Als er op woning ook zonnepanelen worden geplaatst, kunnen deze worden gebruikt om de warmtepomp aan te drijven. Op deze manier wordt er nog meer gebruik gemaakt van duurzame energie en op de stookkosten bespaard.

Goede isolatie

Om een warmtepomp te kunnen gebruiken, moet de woning wel goed geïsoleerd zijn. De woning moet een energielabel B of beter hebben. De door de warmtepomp ontwikkelde warmte wordt verspreid door middel van speciale radiatoren die op lage temperatuur werken en met vloer- of wandverwarming.

In combinatie met huidige CV-ketel?

Wilt of kunt je nog geen afscheid nemen van jouw gasgestookte CV-ketel? Ook dan zijn er mogelijkheden om duurzamer te stoken en zo de CO2-uitstoot te verlagen. Wij kunnen dan bijvoorbeeld een hybride warmtepomp installeren die in combinatie met jouw huidige CV-ketel kan worden gebruikt.

Warmtepomp installeren

SaveOnEnergy is dé specialist voor het plaatsen van een warmtepomp en alles wat daarbij hoort. Wij zijn specialisten op het gebied van het gebied van duurzame energie. Het adviseren en plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen is voor ons dagelijks werk. Daarom beheersen wij dit vak als geen ander en kunnen wij ook jouw woning op vakkundige wijze voorzien van een warmtepomp.

Warmtepomp

SaveOnEnergy

Cobbenhagenstraat 11 Unit A
2288 ET Rijswijk
Telefoon: 085 - 002 77 35
Website: www.saveonenergy.nl
Email: info@saveonenergy.nl

Maps

Like ons op Facebook

Facebook like button