Warmtepomp plaatsen

Als specialisten op het gebied van duurzame energie hebben wij ook een ruime ervaring in het plaatsen van warmtepompen. Wij zijn van mening dat de warmtepomp de ideale manier is om een woning op duurzame wijze te verwarmen en van warm water te voorzien.

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt de benodigde warmte uit het grondwater, de grond of zelfs uit de lucht. Er is alleen elektriciteit nodig om die warmte naar binnen te halen en om te zetten. De hoeveelheid elektriciteit die daarvoor nodig is, bedraagt slechts zo’n 1/5e van de energie die de warmtepomp levert. Dat scheelt niet alleen behoorlijk op de stookkosten, op die manier wordt ook de CO2-uitstoot van de woning gereduceerd met zo’n 35 tot 50%. Als de elektriciteit die een warmtepomp nodig heeft, door zonnepanelen wordt opgewekt dan kunnen de energierekening en CO2-uitstoot nog verder worden verlaagd.

Alle huizen van het gas af

De overheid streeft ernaar om alle woningen binnen afzienbare tijd ‘van het gas af’ te krijgen. De klassieke gasgestookte CV-ketel heeft zijn beste tijd gehad. Het is de hoogste tijd om die te vervangen door een modernere installatie. Wat ons betreft is de warmtepomp de ideale vervanger van de CV-ketel.

Soorten warmtepompen

De meest gebruikte warmtepomp is de volledig elektrische warmtepomp. Deze kan de volledige woning verwarmen en van warm water voorzien. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de woning goed is geïsoleerd (energielabel B of beter). De warmte wordt in de woning verspreid door middel van speciale radiatoren die voor lagere watertemperuren geschikt zijn, en vloer- en wandverwarming. De volledig elektrische warmtepomp is ongeveer zo groot als een grote koelkast en bevat een reservoir voor de opslag van warm water. Als een huis niet geschikt is voor een volledig elektrische warmtepomp dan kunnen wij een zogenaamde hybride warmtepomp installeren. Deze werkt in combinatie met de bestaande CV-installatie.

Meer informatie?

Het plaatsen van een warmtepomp is werk voor specialisten. Wij beheersen dit werk tot in de kleinste details. Neem daarom geheel vrijblijvend contact op met ons op, wij vertellen graag meer over alle mogelijkheden van duurzame verwarming en energie.

SaveOnEnergy

Cobbenhagenstraat 11 Unit A
2288 ET Rijswijk
Telefoon: 085 - 002 77 35
Website: www.saveonenergy.nl
Email: info@saveonenergy.nl

Maps

Like ons op Facebook

Facebook like button