Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is ideaal als u de CO2 uitstoot van uw woning wilt verminderen en tegelijkertijd ook energie wilt besparen én meer gebruik wilt maken van duurzame energie. Een hybride warmtepomp wordt altijd gecombineerd met de CV-ketel op gas. Daarom is dit een uitstekende oplossing voor bestaande woningen. Met een hybride warmtepomp wordt een huis duurzaam verwarmd en wordt er veel minder aardgas gebruikt. De CO2-uitstoot voor verwarming en warm water daalt hierdoor met maar liefst zo’n 25 procent.

Zo werkt een hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp wordt aan de CV-ketel op gas gekoppeld, maar werkt op stroom. Als het huis verwarmd moet worden, dan zal daar in eerste instantie de hybride warmtepomp voor zorgen. . De warmtepomp wordt gevoed door middel van grondwater, energie uit de bodem, de buitenlucht of elektriciteit uit zonnepanelen. Als er warm water nodig is of als er nog meer warmte wordt gevraagd, wordt er ook een beroep op de CV-ketel gedaan. Doordat een hybride warmtepomp veel efficiënter werkt, wordt op deze manier een flinke hoeveelheid energie bespaard én wordt er bovendien veel meer van duurzaam opgewekte energie gebruik gemaakt.

Samen met CV-ketel

De hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel. Er is dus altijd nog een gasaansluiting in huis nodig. Deze oplossing is dan ook bij uitstek geschikt voor bestaande woningen. Voor nieuwe woningen zonder gasaansluiting zijn er eventueel ook geheel elektrische combinaties van hybride warmtepompen en CV-ketels verkrijgbaar.

Energiebesparing én duurzamer opgewekte energie

Een warmtepomp werkt efficiënter dan een CV-ketel. Daardoor wordt er al de nodige energie bespaard. Omdat de elektriciteit voor een warmtepomp duurzaam kan worden opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen, wordt de CO2-uitstoot drastisch verminderd. Uiteraard kan er door het zelf opwekken van de benodigde energie ook flink worden bespaard op de stookkosten.

Subsidie

De hybride warmtepomp heeft momenteel nog een voordeel: er is heel vaak ook subsidie voor te krijgen. Dat maakt de aanschaf en plaatsing van een hybride warmtepomp nóg aantrekkelijker.

Advies

Overweegt u om een hybride warmtepomp te laten plaatsen? Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvend en kosteloos advies. Wij helpen u graag verder!

SaveOnEnergy

Cobbenhagenstraat 11 Unit A
2288 ET Rijswijk
Telefoon: 085 - 002 77 35
Website: www.saveonenergy.nl
Email: info@saveonenergy.nl

Maps

Like ons op Facebook

Facebook like button